Värinhallinta (Real World Color Management)

Löysinpä taas kirjan jota voin varauksetta suositella kaikille digitaaliseen kuvan käsittelyyn ja värinhallintaan vakavasti suhtautuville. Kirjasta löytyy hyviä ohjeita ja esim. värinhallinnan työnkulkuun. Kirjan luettuasi ymmärrät myös väriavaruuksien välisiä muunnoksia ja hallitset värejä suosituimpia sovelluksia käyttäen. Kirja ei ole suunnattu ihan aloittelijoille ja sitä kannattaakin lukea pieninä annoksina ja keskittyen.

vhallinta.jpgKirjan takakansi mainostaa:

Graafisen alan ammattilaiset tietävät, että värien tarkkuuden säilyttäminen paino- tai Web-projektin alusta loppuun voi olla hankalaa. Näytöllä näkyvät värit saattavat näyttää samalta kuin kädessäsi oleva värinäyteruutu, mutta entä lopullinen tuote? Jos haluat varmistaa, että tulokset vastaavat niin sinun kuin myös asiakkaidesi odotuksia, tie värinäyteruudulta näytölle ja vedoksesta valmiiseen tulosteeseen kulkee värienhallinnan kautta, ja tämä kirja on alan asiantuntevin ja syvällisin opas. Alan asiantuntijat Bruce Fraser, Chris Murphy ja Fred Bunting ovat ladanneet kirjan jokaisen sivun täyteen vihjeitä ja tekniikoita, joiden avulla opit rakentamaan ja hienosäätämään ICC-profiileja, kehittämään värienhallinnan työnkulkuja, ymmärtämään väritilojen välisiä muunnoksia, sekä hallitsemaan värejä suosittuja grafiikkasovelluksia käyttäen. Lisäksi perehdymme väriteoriaan ja värimalleihin, sekä näemme, kuinka erilaiset laitteet tulkitsevat, esittävät ja toistavat värejä.

Luettuani kirjan olen samaa mieltä takakannen mainostekstin kanssa, parempaakaan en ole vielä suomeksi aiheesta löytänyt. Yksi kirjan kirjoittajista on Bruce Fraser jonka kirjoittaman kirjan Camera Raw with Adobe Photoshop CS2 esittelin aiemmin. Muut kirjoittajat ovat Chris Murphy ja Fred Bunting.

Kirjan kuvaa klikkaamalla pääset bookplus.fi sivuille hinta- ym. tietoja selailemaan. Arvaapa kummallako sivustolla kirjan kannen värit ovat oikein? Tai no, ainakin lähempänä oikeaa?