Puolueiden vaalimainoksista

Hesarissa oli tänään 1.4. juttu puolueiden vaalijulisteista. Kuvia oli arvioimassa ”julistesuunnittelun ekspertti” (aika outo ammattinimike), politiikantutkija ja historioitsija. Kommentit olivat mitäänsanomattomia ja vähemmmän kiinnostavia, niinkuin yleensäkin valtamediassa, varotaan ärsyttämästä ketään, periaatteella – älä pure kättä joka sinua ruokkii. Otetaas julisteet uudestaan hiukan kieli poskessa arviointiin. Kuvat julisteista artikkelin alareunassa.

Kristilliset

Rakentaa tulevaisuutta? Ihan totta? Jos olen oikein Räsäsen toilailuja tulkinnut, niin taaksepäin tässä ollaan menossa ja lujaa! Ja mitä ihmettä julisteen kuva on oikein esittävinään? Tule ja puserra!

Kokoomus

Eipä ole tätäkään julistetta ajateltu ihan loppuun asti. Työn kautta, joo-o, muiden työn. Joutavaa lässytystä jolla ei oikein ketään vakuuteta, työttömistä nyt puhumattakaan. Mutta eihän kokoomus haekaan äänestäjiä työttömistä, vaan sdp:n äänestäjistä jotka luulevat kuuluvansa eliittiin äänestämällä kokoomusta.

 Keskusta

Onko Sipilä viemässä suomalaiset kuntosalille? Siltä se ainakin julistetta katsoessa näyttää. Sipilälle voisi tehdä hyvää käydäkin salilla kun on vähän hontelon oloinen. Aika velttoa on tuo hihojen kääriminen. Olis edes kunnon traktori kuvassa ja Sipilä talikkoon nojaamassa paskainen haalari päällä, siinä olisi tekemisen meininkiä maalaisliitolta. Ihanko mainostoimiston aivoriihessä tämäkin tekele on saatu aikaiseksi?

Vihreät

Kokoomuksen puutarhaosasto, nyt tai sitten ei koskaan. Kaupunkilaiset luontoaktivistit eivät ole oikein koskaan löytäneet yhteistä linjaa. Kaupungista on kiva poiketa maalle.

SDP

Suunta Suomelle, kertokaas minne se suunta oikein otetaan? Maailmaa voi muuttaa – tämäkin puolue on nykyään oikeistopuolue. Kokoomuksen kynnysmatto, ainakin nykyisessä hallituksessa.

Vasemmisto

Kivoja leikekuvia digiajan kivikaudelta. Ja ihan ruotsiksikin Suomi korjataan. Kuulkaas, kyllähän Suomi korjataan yhteistyöllä, ei siihen pelkkä vasemmistoliitto riitä. Varmaan mainostoimisto osasi laskuttaa paremmin kuin suunnitella.

RKP

Vai lähellä. Kysykääs Kainuulaiselta maanviljelijältä. Varsinainen mug shot -galleria. Jumakekka mikä sillisalaatti.

PERUSSUOMALAISET

Ainoa puolue jolla on kanttia sanoa asia suoraan. Julisteessahan lukee: Perussuomalaisten puolesta. Suomeksi, eikä missään nimessä ruotsiksi. Muutenhan juliste on kuin suoraan 70-luvulta. Kivoja ”liikennemerkkejä”.

kdkok kesk vihr sdp vas rkp per