Chef Harri

Hartsan chilipekonimunakas
Hartsan chilipekonimunakas

Nykyään televisiosta tulee ruokaohjelmia oksetukseen asti. Kaikki kynnelle kykenevät julkkikset ja tavikset laittavat pari rehua lautaselle hirveällä kiireellä ja ovat niin mestarikokkia että tekisi mieli heittää televisio akkunasta mäelle. Lisäksi lehdet tuputtaa ihmisille ohjeita mitä saa syödä ja mitä ei, mikä on nyt in ja terveellistä. Voi helevata.

Minä kannoin korteni kekoon ja tein tuossa itselleni lounaan ilman sen kummempia reseptejä, tempaisin niin sanotusti hatusta tämän evään. Annos ei varmasti ole terveellinen, eikä se todellakaan ollut päämäräni. Maistuva ja täyttävä kylläkin kuten tälläiselle satakiloiselle juntturalle kuuluukin. Alla resepti, silvuplee.

Harrin Chilipekonimunakas
1 isohko raaka peruna
140 g (paketti) pekonia
1 reilun kokoinen sipuli
(1 valkosipurin kynsi murskattuna)
1 tl punaista vahva chilitahnaa
2 kpl kananmunia

Ota jääkaapista olutta, nauti hitaasti. Kuori sipuli ja peruna ja tee sipulista pientä haketta. Kuutioi peruna ja silppua pekoni myös pieniksi paloiksi. Ota iso ja syvä paistinpannu ja lorauta pohjalle reilusti rypsiöljyä. Ota olutta. Kuumenna öljy kunnolla ja heitä pannulle peruna, sipuli ja pekoni. Kansi päälle siksi aikaa että perunakuutiot pehmenevät – kansi pois. Ota olutta. Paista seosta kunnes ylimääräinen kosteus häipyy ja perunat saavat hieman väriä. Seuraavaksi teelusikallinen chilitahnaa pannulle, mitä vahvempaa sen parempi. Sekoita hyvin. (Tässä kohti voi myös lisätä valkosipulin kynsiä murskattuna jos olet valkosipulin ystävä.) Minä en laittanut valkosipulia kun sitä ei nyt sattunut olemaan, perskules, otin olutta. Muista sekoittaa hyvin, siis ruokaasi, ei olutta. Jos laitoit öljyä oikean määrän seos lilluu nyt oljyssä. Vähennä lämpöä. Riko kananmunat johonkin perintökulhoon ja kevyt sekoitus. Ota olutta.  Kaada munat pöperön päälle ja sekoita kunnes hyytyy. Nostele lautaselle (öljyn voit jättää pannulle) Ota jääkaapista olutta ja voitele muutama pala jälkiuuniruikkaria kaveriksi ja  –   bon appétit. Tämän ruoan ehtii hyvin tehdä jonkin kokkiohjelman aikana. Terveisiä terveysintoilijoille.