Jokivarren Koulun kohtalo ja muuta raivostuttavaa

Markku Könkkölän kuvausprojekti Koulun viimeinen vuosi teki minuun vaikutuksen. Markku on saanut kuviinsa todella hyvin koululaisten elämää ja opettajien arkea. Jyväskylän kaupungin virkamiesmäinen, kylmä asenne tappoi koulun. Vaikka asiaan suhtautuisi pelkästään järjellä, en löydä yhtään hyvää syytä koulun lakkauttamiseen. Säästöt eivät voi olla syynä. Jyväskylässä syntyy vuosi vuodelta enemmän lapsia ja kiihtyvää koulujen lakkauttamista ei voi käsittää.

Onneksi valtuusto päätti että, Kettunen saa pitää rahansa ja kukaan ei ole asiasta vastuussa. Mitäpä jos valtuusto palkitsisi itsensä hyvin tehdystä työstä vaikkapa ylimääräisellä bonuksella – esim. 4500,- euroa per nuppi viime vuodelta. Nythän on niin hyvin saatu säästettyä veronmaksajien rahoja. Muistakaa nostaa veden hintaa reilusti että saadaan vesilaitoksen kauppasumma maksettua taskusta toiseen. Sähkökin tuppaa olemaan hieman liian edullista, asialle täytyy selvästikin tehdä joitain ja äkkiä. Jyväskylän maalaiskunnan asukkaat tekevät viisaasti jos liittyvät tähän meidän hienoon onnelaan, jossa otetaan asukkaiden/veronmaksajien mielipiteet huomioon eikä törsätä rahaa turhuuteen. Ilmaisena vihjeenä…vaihdetaan kaupunginjohtajaa vielä kerran ja annetaan Anderssonille 500 000 euroa lähtijäislahjaksi. Eihän sitä tiedä vaikka saisimme vielä paremman tilalle esim. 44 prosentin korotuksella seuraavan johtajan kuukausipalkkaan. Tällä tempulla Jyväskylän tunnettuus lisääntyisi huimaa vauhtia. Kettusen erojupakankin kaupantekijäisiksi saatiin roppakaupalla näkyvyyttä mediassa Ylen tv-kanavia myöten..Kaupunki voisi oikeastaan palkata minut raha-asioiden neuvonantajaksi, tuollaisella vaatimattomalla 5 000 euron kuukausipalkalla, takaan että tienaisin palkkani ja vähän ylimääräistäkin kaupungin kirstuun. Verotettavaa ja piiloverotettavaa löytyy vaikka kuinka paljon. Vaikka kyllä siellä osataan jo ilman minuakin, sadevesimaksu on todella hieno ajatus. Tosin sen nimitys on vähän häpeillen muutettu hulevesimaksuksi. Jos ei sada peritään auringon paisteesta joku maksu – ekoenergiamaksu voisi olla hyvä nimitys.

Lakkauttaessaan Jokivarren koulun kaupunki ”säästää” 100 000 euroa vuokrakuluja vuodessa. Tosin summa on vain kaupungin taskusta toiseen siirtelemiä eriä. Rahaa kyllä osataan asukkailta kerätä mitä ihmeellisimmillä konsteilla. Mietityttää vain varojen käyttö ja kohteiden valinta. Hölmöily senkun kiihtyy ja kasvaa määrällisesti joka vuosi.